Fra TUIL-anlegget til Lavvuen

TUIL-anlegget

Nordsiden av Tromsdalen (Solsiden)

De fleste foretrekker å starte turen opp til Lavvuen fra TUIL-anlegget, på Tromsdalens nordside. Her er det nok av parkeringsplasser ved gravlunden helt i enden av vegen, forbi Tromsdalen Camping og TUIL stadion. Derfra er det ca. 2 km oppover dalen til Lavvuen.

Fra gravlunden følger du i begynnelsen lysløypa oppover, før du fortsetter langs den bredeste traseen der lysløypa svinger av.

Velpreparerte og brede skiløyper om vinteren og like flott turveg om sommeren gjør at også rullestolbrukere, familier med barnevogn og andre som trenger bedre standard enn vanlig tursti kan komme seg opp til Lavvuen og helt opp til Dalheim uten problemer.

Turen fra TUIL-anlegget til Lavvuen på Tromsdalens nordside er også den mest solrike turtraseen, og her finner du også mange flotte steder å sitte i ly og bare slikke sol. I påsken for eksempel er det lurt å være tidlig ute for å sikre seg de mest populære sitteplassene langs turvegen.

Tilbake en side – Savner du informasjon om dette emnet, legg gjerne igjen en kommentar under.

Utfyllende informasjon

Kart Tuil-anlegget til Lavvuen Enkelt oversiktskart som viser traseen fra busstoppet ved båthavna opp til Lavvuen.

Utforsk flere muligheter fra vårt områdekart:

Gå til områdekart

Adkomst til TUIL-anlegget med buss

Rute 20 og 24 går fra sentrum og nordover til Kroken. Gå av ved båthavna ved Tromsdalselva og følg vegen langs elva inn til Tromsø Camping, og fortsett på samme vegen forbi TUIL-anlegget og til parkeringsplassene ved gravlunden. Der starter turvegen opp til Lavvuen i Tromsdalen.

Turkart over Tromsdalen

Turkart over Tromsdalen

Last ned turkart som PDF
Pdf-filen er i A3-format, lavoppløst og på 3,36 MB (3 530 433 byte)


Legg igjen en kommentar