Fra Fjellheisen til Lavvuen

Fjellheisen

Spennende dagstur som passer for alle

En tur fra Storsteinen på Fløya der Fjellheisens øvre stasjon ligger, til Lavvuen, er en flott tur og naturopplevelse både sommer som vinter. Ruta går i utgangspunktet langs kraftlinjen i lett og variert terreng bakover Fløy-fjellet og ned til turvegen i dalbunnen bak Fløya, ovenfor Dalheim, men det er også mulig å variere rute ved å følge andre turtråkk innover dalen.

Anbefalt start for denne turen er å kjøre opp med gondolbanen til Fjellheisens øvre stasjon, nyte utsikten på turen opp (Ca. 4 minutter opp med gondolbanen) og der etter gå fra Storsteinen bakover Fløya. Fra Fjellheisens øvre stasjon ligger Fløyfjellet foran deg med opptråkkede turstier i mange retninger, og ved å følge kursen mot Tromsdalstinden kommer du ned bak Fløya.

Alt etter valg av turtrase er det også mulig at du passerer Røde Kors hytta, og deretter Svarthammeren videre ned mot Dalheim og videre til Lavvuen i Tromsdalen.

Vel nede ved Dalheim tar du til høyre og følger vegen nedover på nordsida av elva til Lavvuen der du kan ta en velfortjent pause og fyre opp bål med den stasjonerte og alltid tørre og fine fyringsveden som er der til din disposisjon.

Turvegen er ikke skiltet, men det er enkelt å navigere i terrenget etter fjell og landskap alt etter hvor du ønsker å legge turen.

Tilbake en side – Savner du informasjon om dette emnet, legg gjerne igjen en kommentar under.

Utfyllende informasjon

Fra Fjellheisen til Lavvuen Kart Enkelt oversiktskart over turtrase fra Fjellheisen til Lavvuen.

Utforsk flere muligheter fra vårt områdekart:

Gå til områdekart

Adkomst med buss

Ta bussrute 26 fra sentrum til busstoppet ved Fjellheisens nedre stasjon i Anton Jakobsensveg.

Etter at du har besøkt Lavvuen og kommer ned til TUIL-anlegget på andre siden av Tromsdalen kan du fortsette forbi Tromsdalen Camping og ned til hovedvegen til busstoppet ved Båthavna der du tar bussrute 20 eller 24 tilbake til sentrum.

Turkart over Tromsdalen

Turkart over Tromsdalen

Last ned turkart som PDF
Pdf-filen er i A3-format, lavoppløst og på 3,36 MB (3 530 433 byte)

Informasjon om Fjellheisen

I følge Fjellheisens nettsider:

Fjellheisen er en pendelbane som går til Storsteinen på Fløya, 421 meter over havet. Turen opp tar fire minutter. Herfra har du fantastisk utsikt over Tromsø samt de omkringliggende øyene og fjordene. Fløya er også et utmerket startpunkt for turer til ulike fjell i området, blant annet Tromsdalstinden, 1238 moh.

Mer informasjon om Fjellheisen finner du på:

http://www.fjellheisen.no


Legg igjen en kommentar