Fra Turistveien til Lavvuen

Turistveien snuplass i januar

Populært utgangspunkt

Ca 2 kilometer opp Turistveien fra Tromsdalen kirke ligger Turistveien snuplass, også kalt Grinden av mange. Fra snuplassen opp til Lavvuen er det ca. 1,8 km.

Turvegen fra snuplassen oppover dalen holder en bra standard.

Fra snuplassen kan både familier med barnevogn og mennesker med nedsatt bevegelsesfunksjon komme seg ut i naturen og besøke Lavvuen hele året om ønskelig. Hardtrakket jord- og grusveg om sommeren med god bredde og like god preparert skiløype om vinteren gjør snuplassen til et anbefalt utgangspunkt for de som ønsker å starte turen rett fra bilen.

Om vinteren kan man parkere langs vegskulderen etter snuplassen så langt det er brøytet og fremkommelig, men vær OBS på reserverte plasser for bevegelseshemmede og parkeringsforbudet på selve snuplassen!

Tilbake en side – Savner du informasjon om dette emnet, legg gjerne igjen en kommentar under.

Utfyllende informasjon

Kart Turistveien - Lavvuen Enkelt oversiktskart som viser turrute fra Turistveien snuplass til Lavvuen.

Utforsk flere muligheter fra vårt områdekart:

Gå til områdekart

Adkomst til snuplassen med buss

Rute 26, der nærmeste bussholdeplass fra snuplassen er ca 770 meter i krysset Gausdalsvegen/Turistveien. Dette busstoppet brukes både når du skal til snuplassen og når du kommer tilbake, siden rute 26 kjører en sløyfe rudt Tromsdalen.

Busstoppet er første stopp etter Spar-butikken når du kommer fra sentrum, og nærmest når du kommer ned på samme sted, sørsiden av Tromsdalen.

Turkart over Tromsdalen

Turkart over Tromsdalen

Last ned turkart som PDF
Pdf-filen er i A3-format, lavoppløst og på 3,36 MB (3 530 433 byte)

Spesielle anmerkninger

Ingen spesielle, men anbefalingen er å bruke parkeringen ved Gravlunden på nordsiden av Tromsdalen, forbi Tromsdalen Camping og TUIL-anlegget, også kalt solsiden. Her er det solrikt og rikelig med parkeringsplasser.


Legg igjen en kommentar