Lavvuen

.. Lavvuen er et åpent tilbud for turfolk og kan benyttes fritt gjennom store deler av året, inkludert bruk av fyringsved ..

Lavvoen i vinterdrakt

Lavvuen i Tromsdalen

Drøye 2 kilometer opp i Tromsdalen friluftsområde på nordsida av Tromsdalselva finner du Freidigtunet, omkranset av flotte skiløyper, turløyper og akebakke for store og små, i en flott og idyllisk eventyrskog. Der finner du også Lavvuen.

Freidigtunet har fått sitt navn etter UL Freidig som for mange år siden plantet et granfelt like i nærheten. Noen kaller det også Freidigtunet.

Grillkos utenfor LavvuenRundt på Freidigtunet er det bygget bruer, vedboder, sitteplasser med bord, grillgryter og toaletter. Det finnes også en romslig gapahuk med egen bålplass.

Med unntak av perioder med nødvendig vedlikehold er Lavvuen et åpent tilbud for turfolk og kan benyttes fritt gjennom det meste av året, inkludert bruk av fyringsved.

Servering i Lavvuen hver søndag i månedene september – april

Etter opparbeidelsen av turvegen på nordsida av Tromsdalen, er det registrert opptil tusen besøkende til Freidigtunet på enkelte utfartsdager. Den nye turvegen ble laget spesielt for at folk i alle aldre uansett førlighet skal kunne benytte seg av turtilbudet. Turvegene og løypene blir kontinuerlig preparert og vedlikeholdt.

Kaffe, saft og bollerPå søndager mellom klokken 12 og 14 serverer vi god gammeldags bålkaffe, kald og varm saft, lavvuboller og annet å bite i til alle turfolk som kommer innom Lavvoen.

På ukedagene er Lavvuen også ofte besøkt av barnehager og skoleklasser hvor vi legger til rette for begivenhetsrike dager i friskt utemiljø.

Gutta på Skauen mottar ikke økonomisk offentlig støtte, men Tromsø kommune bidrar med materiell til enkelte prosjekter i Tromsdalen, f.eks. rør til stikkrenner, grus etc.
Næringsliv og turfolk generelt støtter oss med bidrag slik at vi kan opprettholde det populære og attraktive turtilbudet. På søndagene i serveringstiden kan du gjerne gi ditt bidrag direkte, eller du kan sette inn et beløp på vår driftskonto; 4750 14 03373. Du kan også støtte oss ved å melde vårt organisasjonsnummer 893 771 832 inn på ditt spillekort for Norsk Tipping. Vi mottar da 5 % av spilleinnsatsen.

Gi din Grasrotandel til Gutta på skauen

Lån av Lavvuen for bedrifter og organisasjoner

På forespørsel legger vi gjerne til rette for våre samarbeidspartnere som ønsker en spesiell opplevelse ute i naturen.

Lavvuen med fasiliteter kan da benyttes i avtalt periode. Vi forsøker å tilpasse dette så langt det lar seg gjøre, det finnes derfor ingen fast utleietid eller regler for når Lavvuen kan lånes. Ved forespørsel om lån/leie av lavvuen, send oss en epost.

Vi har dessverre ikke tilbud om leie av lavvuen til private arrangementer, men siden lavvuen er åpen det meste av året kan den fritt benyttes dersom den ikke allerede er opptatt.

Kart

Kartinformasjon

Vis områdekart

69.627989, 19.046903‎
+69° 37′ 40.76″, +19° 2′ 48.85″

Vis kart i Google