Turløype fra Fjellheisen til Lavvoen

Gutta på Skauen > Løyper > Turløype fra Fjellheisen til Lavvoen

Spennende dagstur som passer for alle

En tur fra Storsteinen på Fløya der Fjellheisens øvre stasjon ligger, til Lavvoen, er en flott tur og naturopplevelse både sommer som vinter. Ruta går i utgangspunktet langs kraftlinjen i lett og variert terreng bakover Fløy-fjellet og ned til turvegen i dalbunnen bak Fløya, ovenfor Dalheim, men det er også mulig å variere rute ved å følge andre turtråkk innover dalen.

Oransje linje viser turtraseen til Lavvoen

Anbefalt start for denne turen er å kjøre opp med gondolbanen til Fjellheisens øvre stasjon, nyte utsikten på turen opp (Ca. 4 minutter opp med gondolbanen) og der etter gå fra Storsteinen bakover Fløya. Fra Fjellheisens øvre stasjon ligger Fløyfjellet foran deg med opptråkkede turstier i mange retninger, og ved å følge kursen mot Tromsdalstinden kommer du ned bak Fløya.

Alt etter valg av turtrase er det også mulig at du passerer Røde Kors hytta, og deretter Svarthammeren videre ned mot Dalheim og videre til Lavvoen i Tromsdalen.

Vel nede ved Dalheim tar du til høyre og følger vegen nedover på nordsida av elva til Lavvoen der du kan ta en velfortjent pause og fyre opp bål med den stasjonerte og alltid tørre og fine fyringsveden som er der til din disposisjon.

Turvegen er ikke skiltet, men det er enkelt å navigere i terrenget etter fjell og landskap alt etter hvor du ønsker å legge turen.