Gutta på Skauen > Om oss > Lavvoen i Tromsdalen

Lavvoen i Tromsdalen

OG FREIDIGTUNET

Drøye 2 kilometer opp i Tromsdalen friluftsområde på nordsida av Tromsdalselva finner du Freidigtunet, omkranset av flotte skiløyper, turløyper og akebakke for store og små, i en flott og idyllisk eventyrskog.
Der finner du også Lavvoen.

Freidigtunet har fått sitt navn etter Tromsdalens ungdomslag «UL Freidig» som slo seg sammen med «TIF» Tromsdalen Idrettsforening og dannet Tromsdalens Ungdom og Idrettslag «TUIL».

Med unntak av perioder med nødvendig vedlikehold er Lavvoen et åpent tilbud for turfolk og kan benyttes fritt gjennom det meste av året, inkludert bruk av fyringsved.

SERVERING I LAVVOEN HVER SØNDAG I MÅNEDENE SEPTEMBER OG UT SKISESONGEN PÅ VÅREN

Etter opparbeidelsen av turvegen på nordsida av Tromsdalen, er det registrert opptil tusen besøkende til Freidigtunet på enkelte utfartsdager. Den nye turvegen ble laget spesielt for at folk i alle aldre uansett førlighet skal kunne benytte seg av turtilbudet. Turvegene og løypene blir kontinuerlig preparert og vedlikeholdt.

På søndager mellom klokken 12 og 14 serverer vi god gammeldags bålkaffe, kald og varm saft, lavvoboller og annet å bite i til alle turfolk som kommer innom Lavvoen.

På ukedagene er Lavvoen også ofte besøkt av barnehager og skoleklasser hvor vi legger til rette for begivenhetsrike dager i friskt utemiljø.

Ingen økonomisk offentlig støtte

Gutta på Skauen mottar ikke økonomisk offentlig støtte, men Tromsø kommune bidrar med materiell til enkelte prosjekter, f.eks. rør til stikkrenner, grus etc.

Støtte fra næringsliv og turfolk

Næringsliv og turfolk generelt støtter oss med bidrag slik at vi kan opprettholde det populære og attraktive turtilbudet. Du kan gi ditt bidrag direkte ved lavvoen eller her.

LÅN AV LAVVOEN FOR BEDRIFTER, ORGANISASJONER OG PRIVATE

Normalt står lavvoen åpen til fri benyttelse det meste av året. På forespørsel legger vi gjerne til rette for de som ønsker en spesiell opplevelse ute i naturen.

Vi leier og ut lavvoen til organisasjoner, bedrifter og private arrangementer (unntatt for utdrikningslag), men siden lavvoen er åpen det meste av året kan den fritt benyttes dersom den ikke allerede er opptatt.

Vi forsøker å tilpasse dette så langt det lar seg gjøre. Forespørsel om lån/leie av lavvoen, gjøres på epost til «postboksen@guttapaskauen.no».

Om oss

LAST NED BROSJYRE Last ned brosjyre i pdf fra Gutta på skauen.

Trenger du hjelp ?

Du er velkommen til å kontakte Gutta på skauen hvis noe er uklart. Vi svarer så fort vi kan

Kontakt oss