Gutta på Skauen > Nyheter > Velkommen til Gutta på skauen

Gutta på Skauen og Lavvoen i Tromsdalen er resultatet av at en gjeng med pensjonister med dugnadssjel, pågangsmot og kjærlighet til naturen har lagt til rette turområder og turveger i Tromsdalen som kan brukes av alle og for å glede og inspirere til økt friluftsliv.

Du er herved invitert til selv å oppleve eventyrskogen i Tromsdalen med dens vakre natur. Fra Tromsø sentrum tar det for eksempel bare en liten halvtime med bil, inkludert å parkere og gåturen opp til Lavvuen. Med buss tar det ikke stort særlig lenger tid.

Første søndagsservering i 2011.

Naturopplevelser som tar pusten fra deg

I Tromsdalen kan du for eksempel oppleve det magiske nordlyset på mørke vinterkvelder med en vakker natur som gir flotte og unike nordlysbilder. Tenk deg en kald og stjerneklar vinternatt ved et bål oppe i dalen langt unna byens trafikk og støy, der nordlyset smyger seg over himmelen. Konturene av en eventyrskog og arktisk nordlys byr på spennende bildemotiver.

 

Turvegene en januardag i flotte vinterforhold.

Sommeren ved Lavvoen

Sommeren i Tromsdalen er et annet eventyr i natur- og turglede. Bare noen få hundre meter innover dalen, og du har lagt dagens stress bak deg når lyden av små fossefall og elver, fuglekvitter og løvsus overtar lydbildet.

I skogen er det også gode forekomster av bær og sopp.

Tromsdalen er også porten til selveste Tromsdalstinden. Et fjell på 1238 meter som bestiges årlig av mange mennesker, unge som gamle, både sommer og vinter. Utsikten fra toppen er ubeskrivelig!

Dalheim brua

Turmålene er mange

En snau kilometer innover dalen forbi Lavvoen kommer du til Dalheim, et yndet turmål.

De fleste kan oppleve Lavvoen

Gjennom hele vinterhalvåret er Freidigtunet og Lavvoen i Tromsdalen et spesielt yndet utfartsmål for store og små, med sin strategiske og flotte beliggenhet rett utenfor Tromsøs og Tromsdalens sentrum. Gode og velpreparerte turløyper fra flere steder kan benyttes for å komme deg dit, enten til fots eller på ski. Om sommeren også på sykkel og med rullestol.

Oppe ved Lavvoen kan du ta en velfortjent rast, tenne bål med tørr fyringsved som er lagret der og klar for bruk, og nyte dagen i frisk natur. Alt er nøye tilpasset for deg slik at du kan få oppleve naturlivets gleder.

Gutta på Skauen ønsker deg velkommen, både til hjemmesiden og selve Lavvoen, for et av Tromsøs flotteste turterreng, rett utenfor stuedøren til den største byen i Nord-Norge som turglade naturentusiaster garantert vil sette pris på.

Du kan fritt bruke Tromsdalens hovedutfartsmål, Lavvoen, til din fornøyelse.

Hilsen
Gutta på Skauen.