Turløype fra TUIL-anlegget til Lavvoen

Gutta på Skauen > Løyper > Turløype fra TUIL-anlegget til Lavvoen

Nordsiden av Tromsdalen (solsiden)

De fleste foretrekker å starte turen opp til Lavvoen fra TUIL-anlegget, på Tromsdalens nordside. Her er det nok av parkeringsplasser ved gravlunden helt i enden av vegen, forbi Tromsdalen Camping og TUIL stadion. Derfra er det ca. 2 km oppover dalen til Lavvoen.

Fra gravlunden følger du i begynnelsen lysløypa oppover, før du fortsetter langs den bredeste traseen der lysløypa svinger av.

Velpreparerte og brede skiløyper om vinteren og like flott turveg om sommeren gjør at også rullestolbrukere, familier med barnevogn og andre som trenger bedre standard enn vanlig tursti kan komme seg opp til Lavvoen og helt opp til Dalheim uten problemer.

Turen fra TUIL-anlegget til Lavvoen på Tromsdalens nordside er også den mest solrike turtraseen, og her finner du også mange flotte steder å sitte i ly og bare slikke sol. I påsken for eksempel er det lurt å være tidlig ute for å sikre seg de mest populære sitteplassene langs turvegen.

Adkomst til TUIL-anlegget med buss

Rute 20 og 24 går fra sentrum og nordover til Kroken. Gå av ved båthavna ved Tromsdalselva og følg vegen langs elva inn til Tromsø Camping, og fortsett på samme vegen forbi TUIL-anlegget og til parkeringsplassene ved gravlunden. Der starter turvegen opp til Lavvoen i Tromsdalen.